Ogres Centrālā bibliotēka uzņem ciemos Vidzemes labākos skaļos lasītājus

6.septembrī Ogres Centrālajā bibliotēkā norisinājās Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības Vidzemes fināls, kurā tikās deviņi labākie skaļie lasītāji no Alūksnes, Limbažu, Ogres, Gulbenes, Madonas, Cēsu, Aizkraukles, Valmieras un Smiltenes novada.

Pasākuma ievadā uzmundrinājuma un iedrošinājuma vārdus dalībniekiem teica žūrijas priekšsēdētāja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, bet ar iedrošinošu priekšlasījumu uzstājās žūrijas pārstāve, rakstniece Luīze Pastore. Lasītājus vērtēja arī Ogres novada Komunikāciju nodaļas vadītājs Patriks Grīva, Lielvārdes tautas teātra režisors Kārlis Lišmanis un 2021. gada Skaļās lasīšanas sacensības uzvarētāja Helma Elvīra Križevica.

Pasākums tika iecerēts kā ceļojums Vidzemē, un tā laikā dalībnieki un līdzjutēji izzināja reģiona skaistākās pilsētas un vietas, kā arī iepazina personības, kas saistītas ar Vidzemi. Īpašs pārsteigums sacensību dalībniekiem bija videosveicieni no izcilajiem novadniekiem. Sveicieni no Antas Aizupes, Andra Buļa, Anetes Šteinbergas, Leldes Kovaļovas, Fiņka, Māra Jansona, Kristera Gudļevska, Intara Rešetina-Pētersona un Līnas Mūzes-Sirmās bija uzmundrinoši, pacilājoši un atgādināja par lasīšanas lielo spēku.

Par muzikālo izklaidi pasākumā parūpējās Križevic-BANDa, bet pasākuma centrā, protams, deviņi skaļie lasītāji un jautājums – kuri būs tie trīs, kuri 5. oktobrī pārstāvēs Vidzemi lielajā Skaļās lasīšanas sacensības finālā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Pēc rūpīgas vērtēšanas un punktu saskaitīšanas žūrija lēmums bija neapstrīdams. 3. vietu ieguva Karlīna Miezīte (sagatavoja skolotāja Aiga Lūsiņa) no Valmieras novada, 2. vietas ieguvēja – Sāra Kļaviņa (sagatavoja skolotāja Aiga Ramane) no Gulbenes novada, bet par labāko skaļo lasītāju un 1. vietas ieguvēju tika atzīts Raivis Lapiņš (sagatavoja skolotāja Santa Krasovska) no Aizkraukles novada.

Sakām paldies visiem dalībniekiem un līdzjutējiem par pasākuma kuplināšanu, skolotājiem par dalībnieku sagatavošanu un vecākiem par emocionālo atbalstu un iedrošinošu vārdu.

Uz tikšanos lielajā finālā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā!

Paldies pasākuma atbalstītājiem – Kultūras ministrijai, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Valsts Kultūrkapitāla fondam un Fazer Latvija!

Informāciju sagatavoja:
Aija Bremšmite
Ogres Centrālā bibliotēka