Ogres novada bibliotēku speciālisti izbraukuma seminārā Kurzemē

25.jūlijā Ogres novada publisko bibliotēku speciālisti devās pieredzes braucienā uz Kurzemi. Izbraukuma semināra “Ventspils bibliotēkas un Tukuma smukumi” ietvaros tika apmeklētas bibliotēkas Ventspilī un apskates vietas Tukuma novadā.

Izbraukuma semināra pirmā pieturvieta bija Salmu muzejs – darbnīca Tukumā, kur apskatāmas gandrīz 600 dažādas, unikālas salmu un siena skulptūras un lelles.

Nākamā pieturvieta bija Ventspils Mūzikas bibliotēka, kas ir Ventspils bibliotēkas jaunā filiāle un atrodas koncertzāles “Latvija” ēkas 2.stāvā. Ēkā atrodas arī Ventspils Mūzikas vidusskola. Pēc viesošanās Mūzikas bibliotēkā viens no galvenajiem secinājumiem – bibliotēku var un vajag veidot tur, kur ir tās auditorija. Šajā gadījumā tie ir esošie un topošie mūziķi. Ventspils Mūzikas bibliotēka pagaidām ir vienīgā šāda veida publiskā bibliotēka Latvijā.

Pēc Mūzikas bibliotēkas apskates un sarunām ar bibliotēku speciālistiem, Ogres novada publisko bibliotēku bibliotekāri devās uz Gāliņciema bibliotēku. Tā ir veidota kā kopienas sirds un dvēsele, apzinoties bibliotēkas lomu vietējo cilvēku dzīvē. Šī bibliotēka var lepoties ar iedzīvotāju iniciatīvu dalīties zināšanās – dārzkopībā, kroņu pīšanā, dzimtas pētniecībā un daudzās citās jomās. Daudzveidīgie bibliotēkas pasākumi tiek arī plaši apmeklēti, kas pierāda – cilvēkiem tie ir nepieciešami.

Mājupceļā tika piestāts Dailas un Bruno Trubiņu rožu dārzā “Rozītes” Tukuma novada Sēmes pagastā, kur apskatāmas teju 450 rožu šķirnes un aug gandrīz 5000 rožu stādi.

Ogres novada bibliotēku speciālisti pateicas Ventspils Mūzikas bibliotēkas vadītājai Ingai Aulmanei un Gāliņciema bibliotēkas vadītājai Kristai Karabeško par jauko uzņemšanu un iedvesmu un kolēģēm par iedvesmojošo un izglītojošo kopābūšanu Kurzemē!