Septembris aizvadīts krāsainās un izzinošās nodarbībās par dzeju

Ogres Centrālā bibliotēka arī šajā mācību gadā turpina sadarbību ar Ogres novada skolām un bērnudārziem. Septembris aizvadīts, tiekoties gan ar maziem ķipariem, gan skolu jauniešiem.

Tie mazie lasītāji, kuriem skolas gaitas vēl tikai priekšā, nodarbībā “Dzejolēni rotaļājas” uzzināja par bērnu dzejas autoriem, meklēja vārdiem atskaņas, skatījās multfilmu, kurā paslēpušies dzejoļi, kā arī ar lielu interesi sataustīja, kādi priekšmeti atrodas pūces somiņā un prātoja, vai tiešām grāmatās iespējams atrast dzejoļus par dakšu, zebru, kurpītēm, diegu spoli un rudens lapu.
Skolēni lasīja dzeju ar “interesantuma brillēm” un pārbaudīja, vai dzejoļus var atpazīt pēc to ilustrācijām. Tika spēlēta spēle un uzzināts, kas ir dzejas analizēšana, kā arī izbaudīta dzejas meditācija, sākotnēji klausoties dzejoli ar aizvērtām acīm, bet pēc tam – skatoties, kā dzejolis attēlots ekrānā.
Oktobra nodarbībās lielāka uzmanība vērsta uz lasīšanas veicināšanas programmu “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”, kad tiek izspēlēta “vērtēšanas spēle”, lasītas programmas 2023. gada kolekcijas grāmatas un veikti dažādi aizraujoši uzdevumi.