Trīs darbi Latvijai – aicinājums stiprināt valsts dibināšanas svētku tradīcijas

Šī gada 18. novembrī sabiedrība tiek aicināta iesaistīties kopējā valsts dibināšanas dienas svinēšanā, lai stiprinātu patriotismu, kopīguma un piederības izjūtu sabiedrībai un mūsu valstij.

Domubiedru grupa „3 darbi Latvijai” aicina visus, kam Latvija ir mīļa, piedalīties svētku dienas pasākumos, veicinot valsts gadadienas svinēšanas tradīcijas.

 

Domubiedru grupas pārstāvji atzīmē: „Latvijā līdz šim nav izveidojušās spēcīgas tradīcijas saistībā ar valsts dzimšanas dienas svinēšanu 18. novembrī. Projekta mērķis ir laika gaitā radīt un arī atjaunot noteiktas tradīcijas, kas ļautu cilvēkiem labāk izjust svētkus, priecāties par Latviju, apzināties un pārdomāt to labo, kas ir katrā no mums un mūsu zemē. Cilvēku labie vārdi un darbi dotu spēcīgu pozitīvo enerģiju, kas attiecīgi ietekmētu valsts labklājību.”

 

18.novembrī, Latvijas dzimšanas dienā domāsim labas domas par savu zemi, tautu un valsti un dāvāsim trīs darbus Latvijai:

  • No Jūsu labajām domām izaudīsim Latvijas dzimšanas dienas Lielvārdes jostu.
  • Atjaunojot Latvijas laika tradīcijas savu mājokļu logos iedegsim svecītes. 
  • 21.00 pēc Rīgas laika visi kopā uz zemeslodes vienlaikus dziedāsim Latvijas himnu. Baumaņu Kārļa lūgsnā atcerēsimies, ka Dzimtene ir tikai viena.

Par labām domām
Lai sniegtu savu labo domu ieguldījumu Lielvārdes jostā, ir jāveic šādas darbības:
1. Sākot ar 5. novembri apmeklējiet www.3darbi.lv sadaļu “Pasaki 3 labas lietas”
2. Norādiet savu vārdu, reģionu, vecumu un ierakstiet trīs labus vārdus Latvijai kā dāvanu valsts svētkos.
3. Lai labie vārdi pārveidotos Lielvārdes jostas zīmē, kas veidos dzimšanas dienas jostu, izvēlieties pogu “Veidot zīmi”.

Minētās darbības ir iespējams veikt, arī reģistrējoties portālā draugiem.lv (sākot ar 11.11.).
Ja Tev nav pieejams internets, savas labās domas Lielvārdes jostas zīmei vari pievienot, zvanot uz 1188. (sākot ar 9.11.)

Par gaismu
18. novembris lieliski pierāda to, ka, ja cilvēki stipri tic idejai un ir gatavi par to cīnīties, tad nekas to nespēs apturēt! Domas iet pa priekšu darbiem, un darbi galu galā nonāk tur, kur liksim tiem atrasties. Valsts svētki atgādina to, ka mums ir ar ko lepoties! Katrā ģimenē 18. novembrī aizdegsim sveci, aizmirsīsim uz brīdi visas problēmas un ar gaišām domām, novēlēsim savai valstij pastāvēt mūžīgi. Šajā svētku vakarā, lai kur mēs atrastos – pie ģimenes vakariņu galda, vai aizejot ciemos pie kaimiņiem – ieliksim logā svētku sveci, lai svētkus ar gaismu svinētu!

Par dziesmu
Pulksten 21 pēc Rīgas laika dziedāsim visi kopā mūsu valsts himnu, Baumaņu Kārļa lūgsnu „Dievs, svētī Latviju!”. Lai kur mēs atrastos, mēs zināsim, ka kopā ar mums Latvijas himnu dzied daudzi simti tūkstoši tautiešu uz zemeslodes.
Himnu Anglijā un Īrijā dziedās plkst.19.00 pēc Grīnvičas laika, Ņujorkā, Bostonā un Toronto – plkst. 14.00, Čikāgā plkst.13.00, Kalifornijā plkst.11.00, Maskavā plkst.22.00, bet Melburnā un Sidnejā to dziedāsim 19. novembrī plkst.6.00, Krasnojarskā plkst.2.00 no rīta.

Aicinājums pašvaldībām un organizācijām
Aicinām iedegt gaismu arī pilsētās, kurinot ugunskurus centrālajos laukumos un svētku svinēšanas vietās, kopīgi sakot labus vārdus, sadziedoties un vienojoties himnā plkst.21:00. Ja iespējams, pievienojieties tiešraidē Rīgai jau no pulksten 20, kad runu pie Brīvības pieminekļa teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers.
Par savām aktivitātēm aicinām rakstīt uz inara.kehre@gmail.com, lai varam uzzināt par visām pilsētām un apdzīvotām vietām, kur tiks teikti labie vārdi, iedegta gaisma un dziedāta himna.
Vēlamies laika gaitā radīt un arī atjaunot tradīcijas, kas ļautu cilvēkiem labāk izjust svētkus, priecāties par Latviju, apzināties un pārdomāt to labo, kas ir katrā no mums un mūsu zemē. Cilvēku labie vārdi un darbi dos spēcīgu pozitīvo enerģiju, kas attiecīgi ietekmēs valsts labklājību.

Domu grupai „3 darbi Latvijai” ir pievienojušies – Mārtiņš Martinsons, Andris Čeksters, Inese Vanaga, Normunds Baķis, Valdis Točs, Andris Dieviņš, Žaneta Jaunzeme-Grende, Ants Grende, Armands Strazds, Modris Tenisons, Pēteris Apinis, Ināra Kehre, Evija Vaščenko, Valda Auziņa, Bruno Cīrulis, Kristīna Pelša/Valsts prezidenta kanceleja, Niks Volmārs/ LNT, Kristīne Atraste/ Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils, Case Media Elements
Atbalsta – Apollo, Dienas mediji, Draugiem.lv, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, Tvnet, Trešais tēva dēls, 1188, Latvijas Neatkarīgā televīzija 

Leave a Comment