Ogres Centrālajā bibliotēkā atklāta Spēļu bibliotēka

Ogres Centrālajā bibliotēkā kopš 14. oktobra pieejams jauns pakalpojums – Spēļu bibliotēka, kurā pieejamas 14 dažādu veidu galda spēles lietošanai mājās. Pavisam drīz bibliotēkā tiks izveidota speciāla galda spēļu telpa spēlēšanai uz vietas.

Galda spēles ir viens no aizraujošajiem un vērtīgajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem, kas vieno paaudzes un ļauj jēgpilni un izglītojoši izklaidēties arī ar vienaudžiem. Veidojot Spēļu bibliotēku, Ogres Centrālās bibliotēkas kolektīva mērķis ir ne tikai izcelt galda spēļu izmantošanas ieguvumus – lieliski pavadītu brīvo laiku, kur izklaide apvienota ar intelektuālu vai radošu izaicinājumu. Tā ir arī iespēja aizņemties, piemēram, tikai tematiskās spēles, kas, nereti, nepieciešamas vien konkrētam pasākumam vai notikumam, izmēģināt jaunas spēles, pirms tās iegādāties mājas spēļu kolekcijai, paspēlēt spēles, kas šobrīd aktuālas bērniem, bet vēlāk aktualitāti zaudētu.

Ogres Centrālās bibliotēkas Spēļu bibliotēkā pieejamas kopumā 14 galda spēles, bet to klāstu un piedāvājumu plānots regulāri papildināt. Šobrīd galda spēļu piedāvājumā pieejamas tādas spēles kā Monopols, Icecool, Halli Galli, Cirks, Riču raču, Dambrete, Šahs, Catan, Pigasus, Crazy egg, Alias, Latvija, Twister un 6.ņem!.

Spēļu bibliotēkas lietošanas noteikumi pieejami ŠEIT, kā arī ar tiem iespējams iepazīties Ogres Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras lasītavā.

Spēļu bibliotēka ir Ogres Centrālās bibliotēkas sen lolota ideja, kas realizēta dzīvē. Jau pavisam drīz Ogres Centrālās bibliotēkas 2. stāvā tiks atklāta arī galda spēļu telpa, kur spēles varēs izspēlēt ģimenes, klases un draugu kompānijas. Savukārt decembrī Spēļu bibliotēka tiks atklāta arī Ikšķiles pilsētas bibliotēkā, kur tā tapusi sadarbībā ar Ogres novada Izglītības pārvaldi.