Notikusi pirmā “Pūces skoliņas” nodarbība

28.septembra rītā Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā pirmajā iepazīšanās nodarbībā tikās jaunie “Pūces skoliņas” dalībnieki.

Nodarbībā “Labrīt, bibliotēka!” notika savstarpējā iepazīšanās, tika pārrunāts, kas ir bibliotēka, kādi ir tās noteikumi, un tika noskaidrots, kā grāmata nonāk bibliotēkā. Bērni uzzināja, kā grāmatiņa jālasa, lai to nesabojātu, kāpēc ir svarīgi grāmatu ikreiz pēc lasīšanas nolikt  atpakaļ plauktā un kāpēc tās īpaši jāsargā no mājas mīluļiem.

Mazie pūčulēni ar aizrautību pētīja bibliotēkas interesanto grāmatu kasti, kurā ir grāmatas ar runājošo pildspalvu, grāmata, kurā skan orķestris, tāda, kurā dzīvo burvis un izdzēš grāmatu lappusēs visus burtus vai uzbur kārtis, ar lukturīti lasāmas grāmatas, mazākās, lielākās, pūkainākās un daudzas citas.

Bērni kopā ar vecākiem aktīvi piedalījās kustību pauzītē, klausījās stāstu no grāmatas “Nāc, ieritinies azotē” un noslēgumā salīmēja tārpiņa grāmatzīmi, kas turpmāk kalpos kā draugs bibliotēkā paņemtajām grāmatiņām. Tāpat katrs saņēma mājas darbiņu – sava vārda pirmo burtu, kas mājās jāapgūst un koši jāizkrāso.

Oktobra izskaņā, kad lapas jau būs koši dzeltenas un sārtas, notiks “Pūces skoliņas” 2. nodarbībā un tiks turpināti piedzīvojumi grāmatu pasaulē.

***

Organizējot nodarbību ciklu “Pūces skoliņa”, bibliotēka piedalās Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības lasīšanas veicināšanas projektā “Grāmatu starts”. Projekts paredzēts 3 – 4 gadus veciem bērniem. Tas uzrunā un iesaista lasīšanā ģimenes, rūpējas par pirmsskolas vecuma bērnu lasītprieku, lasītprasmi, izglītību un personības attīstību, piedāvā izglītojošas, radošas un attīstošas nodarbības bibliotēkās. Rīkojot nodarbības, bibliotēka iesaistās arī sabiedrības iesaistes kustībā augstākā līmeņa lasīšanas atbalstam – “Restarts lasīšanai”.