Bibliotēkā noslēgušās koplasīšanas nodarbības

Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā noslēgušies kopā lasīšanas rīti un pēcpusdienas, kuros aicinājām mazos ogrēniešus lasīt kopā dažādās bibliotēkas vietās.

Koplasīšanas ideja radās pērn, kad novērojām – skolēni labprāt lasa tad, ja blakus ir draugs, kas arī lasa. Lasot plecu pie pleca,  lasīšanas prieks un motivācija lasīšanai divkāršojas.

Šovasar notika 26 koplasīšanas reizes, un, kā atzīst bērni, šo iespēju viņi labprāt izmantos arī nākamvasar. Čaklākie lasītāji piedalījušies gandrīz katrā no lasīšanas reizēm un tādējādi paguvuši izlasīt pat vairākas grāmatas.

Katrā lasīšanas reizē 20 – 30 minūtes tika veltītas lasīšanai, tad  bērni pārrunāja piedzīvoto grāmatu lappusēs un noslēgumā veica radošus darbiņus, spēlēja spēles, rotaļas un sacerēja savus stāstus.

Šīs vasaras noslēguma nodarbībā Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā mazie lasītāji tika cienāti ar našķiem un sarunās tika noskaidrots, ka bērnu mīļākā vieta lasīšanai ir bijusi bibliotēkas terase, trepes un jauniešu literatūras lasītava, bet visvairāk būtu gribējies lasīt bibliotekāru darba kabinetā. Par ierosinājumu bibliotēkas speciālisti padomās līdz nākamajai vasarai, kad atkal visi tiks aicināti kopā, lai baudītu silto laiku un lasītprieku koplasīšanā.