Ogres Centrālajā bibliotēkā notiks Skaļās lasīšanas sacensības Vidzemes reģiona starpfināls

Piektdien, 6. septembrī plkst. 11.00 Ogres Centrālā bibliotēka uzņems Skaļās lasīšanas sacensības Vidzemes reģiona starpfināla dalībniekus. Ogrē viesosies 9 skaļie lasītāji no Alūksnes, Limbažu, Gulbenes, Madonas, Cēsu, Aizkraukles, Valmieras, Smiltenes un Ogres novada.

Skaļos lasītājus Ogrē vērtēs un atbalstīs pieredzējusi žūrija, kuras sastāvā redzēsim Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāju Silviju Tretjakovu, rakstnieci Luīzi Pastori, režisoru Kārli Lišmani, Ogres novada domes Komunikācijas daļas vadītāju Patriku Grīvu un Skaļās lasīšanas sacensības 2021. gada uzvarētāju Helmu Elvīru Križevicu. Sacensību dalībniekus Ogrē gaida iepazīšanās ar skaisto Ogres Centrālās bibliotēkas ēku, sirsnīgi pārsteigumi un saldi našķi, bet par muzikālajām pauzēm parūpēsies grupa “Križevic BANDa”.

Ikviena skaļā lasītāja spēkos ir aizraut desmitiem citu lasītāju. Stāsti par mīļākajām grāmatām un autoriem, aizraujošu fragmentu aizrautīgi lasījumi ir restarts lasīšanai – tādai lasīšanai, kas ir neviltota prieka avots.

Par Skaļās lasīšanas sacensībām

Skaļās lasīšanas sacensības ir konkurss 11–12 gadus veciem 5. klašu skolēniem, kura rezultātā tiek noskaidrots lasīšanas čempions. Sacensību mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.