Ogres Centrālajā bibliotēkā viesojas kolēģi no Gruzijas un Armēnijas

21.augustā Ogres Centrālā bibliotēka uzņēma ciemos Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centra organizētās vasaras skolas “Bibliotēka kā kopienas kultūrtelpa” dalībniekus.

Ogres Centrālajā bibliotēkā Eiropas Komisijas programmas “EU4Dialogue” projekta “EU4Dialogue: mazināt plaisas ar kultūras un izglītības palīdzību” ietvaros viesojās Gruzijas un Armēnijas akadēmisko, publisko un nacionālo bibliotēku, kā arī muzeju pārstāvji.

Vizītes laikā kolēģi tika vesti ekskursijā pa Ogres Centrālās bibliotēkas ēku, iepazīstināti  ar bibliotēkas darba organizēšanu, kā arī tika atbildēts uz ārzemju kolēģu jautājumiem par bibliotekāro darbu un specifiku Latvijā.

Ogres Centrālās bibliotēkas bibliotekāre Lolita Kuģiniece viesiem prezentēja bibliotēkas aktivitātes darbā ar jauniešiem. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Attīstības departamenta Medijpratības nozares eksperts Emīls Rotgalvis prezentēja Latvijas bibliotēkās īstenotās medijpratības veicināšanas aktivitātes. Darba pieredzē un gūtajās atziņās dalījās arī kolēģi no Gruzijas.

Ogres Centrālā bibliotēka pateicas Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centram par iespēju iesaistīties projektā. Tikšanās ar kolēģiem no Gruzijas un Armēnijas sniegusi pieredzi un vairākas jaunas atziņas, kā arī iedvesmu turpmākajam darbam.