Petterapijas nodarbības bērniem

Jau piekto gadu augusts Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā ir īpaši gaidīts un iedvesmojošs, jo tiek īstenots projekts “Ķepa uz grāmatas: petterapijas nodarbības bērniem”.

Šogad Ogres Centrālā bibliotēka grupas komplektēja sadarbībā ar Ogres novada Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta dienas centru. Petterapijā piedalās 8 – 10 gadus veci bērni, kuri kopā ar petterapijas asistenti Solvitu Dreimani, labsirdīgo īru sarkanbaltā setera šķirnes sunīti Deiziju, miermīlīgajām bārdainajām agāmām Genu un Fionu un citiem dzīvniekiem veic dažādus uzmanības noturības, teksta izpratnes, loģiskās domāšanas, izziņas spēju un empātiju veicinošus  uzdevumus.

Trīs aizvadītajās nodarbībās bērni paguvuši daudz – iepazinuši cits citu, iemācījušies suņu dresūras pamatkomandas, uzzinājuši par dzīvnieku labturības noteikumiem, kā arī interesantus faktus par tiem. Tāpat tikšanās reizēs bērni atkārto vārdu veidošanu, skaņas un burtus, lasa dzīvniekiem, veic saskaitīšanas uzdevumus, spēlē sarunu spēles un attīsta sīko motoriku radošos uzdevumos.

Paveicot uzdevumus, nodarbības izskaņā petterapeite iepazīstina ar kādu jaunu, līdzi paņemto mājas mīluli. Bērniem ļauts to iepazīt, paglaudīt, samīļot un nofotografēties. Tas bērniem sniedz neviltotu prieku un lepnumu par piedzīvoto.

2024.gadā 8 petterapijas nodarbības tiek īstenotas gan Ogres Centrālajā bibliotēkā, gan tās filiālē – Ogresgala bibliotēkā.

Nodarbības tiek īstenotas Ogres Centrālās bibliotēkas izstrādātā un Ogres novada pašvaldības apstiprinātā projekta “Ķepa uz grāmatas: petterapijas nodarbības bērniem” aktivitātes “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu papildu aktivitāšu veikšanai Ogres novada pašvaldības iestādēm” ietvaros.