Noticis pirmais Latvijas grāmatu blogeru forums

Bibliotēku nedēļas noslēgumā – 27. aprīlī Ogres Centrālajā bibliotēkā norisinājās pirmais Latvijas grāmatu blogeru forums, kurā piedalījās vairāk kā 60 kaislīgākie grāmatu lasītāji.

Šajā gadā Bibliotēku nedēļas tēma bija “Bibliotēkas un lasīšana”, tāpēc ar īpašu interesi un aizrautību Ogres Centrālās bibliotēkas speciālisti palīdzēja organizēt pasākumu, kas jau pirmajā tikšanās reizē apvienoja vairāk kā pussimts kaislīgākos grāmatu lasītājus no visas Latvijas.

Forumu atklāja un ievada sveiciena vārdus teica pasākumu organizatoru komanda – grāmatu blogeres Kristīne Pīkenena, Ieva Strazdiņa un Sandra Koka, rakstniece Inga Grencberga un Ogres Centrālās bibliotēkas speciāliste, grāmatu blogere Aija Bremšmite.

Ievadvārdiem sekoja valodnieces Aigas Veckalnes lekcija par iedarbīgas valodas lietošanu sociālajos tīklos. Pasākuma apmeklētāji īpaši novērtēja Aigas Veckalnes padomus un vieglumu, kādā viņa gandrīz stundu ilgā lekcijā runāja par valodas smalkumiem. Daudzi valodnieces padomi jau tiek likti lietā jaunākajos ierakstos par grāmatām un lasīšanu.

Foruma otrajā daļā notika divas diskusijas, kurās grāmatu blogeri sprieda un pētīja grāmatu blogeru ietekmi uz grāmatu un lasīšanas popularizēšanu, kā arī dalījās blogošanas pieredzē un aizkulisēs.

Neizpalika arī pasākuma saviesīgā daļa un sarunas, kā arī grāmatu maiņas galds.

Grāmatu blogeru forums ir vēl viena iespēja runāt par grāmatu, arī bibliotēku vērtību, tāpēc gan foruma rīkotāji, gan ikviens tā atbalstītājs cer, ka pasākuma tradīcija ir tikai sākusies un priekšā vēl daudz aizraujošu tikšanos.