Margaritas Stārastes jubilejas konkurss 1. – 4. klašu skolēniem

Latviešu bērnu literatūras cienītājiem februāris ir īpašs mēnesis, jo latviešu tautas iemīļotajai rakstniecei – “pasaku vecmāmiņai” un ilustratorei Margaritas Stārastei tiek atzīmēta 110. jubileja. Atzīmējot nozīmīgo jubileju, Ogres Centrālā bibliotēka rīko konkursu 1. – 4. klašu skolēniem.

Atceroties un godinot rakstnieci, Ogres Centrālā bibliotēka aicina februārī lasīt Margaritas Stārastes pasakas un atcerēties varoņu piedzīvojumus Dižmežā, dārzā, Pintiķu ciemā vai ziedu pļavā, izbaudot brīnišķīgas ilustrācijas ar rakstniecei tik īpašo un neatkārtojamo rokrakstu.

Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa, sadarbībā ar Ogres Centra pamatskolas un Ogres 1.vidusskolas (Ogres Kalna pamatskolas) bibliotēkām, aicina piedalīties konkursā “Margaritai Stārastei 110”. Konkurss aicina ciemoties bibliotēkā un doties izzinošā piedzīvojumā Margaritas Stārastes grāmatu lappusēs.

Lai piedalītos konkursā, jādodas uz Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļu un jāpaveic īpaši uzdevumi. Pēc tām jāsagaida ielūgums uz savas skolas bibliotēku, kurā arī būs jāpaveic kāds uzdevumus. Ja uzdevumi būs pabeigti gan skolas bibliotēkā, gan Ogres Centrālajā bibliotēkā, būs iespēja piedalīties pārsteiguma balvas izlozē, ko sarūpējusi izdevniecība ”Zvaigzne ABC”.

Ja skola nepiedalās konkursā, dalībniekam ir iespēja piedalīties un aizpildīt Ogres Centrālās bibliotēkas sagatavoto darba lapu un saņemt veicināšanas balvu.

Lai pasakām bagāts un draudzīgs februāris!