7.klašu skolēni Ogres Centrālajā bibliotēkā pilnveido zināšanas par zaļāku dzīvesveidu

18.janvārī Ogres Centrālās bibliotēkas Jauniešu literatūras lasītavā pulcējās 7. klašu skolēni un viņu pedagogi no Ogresgala pamatskolas un Valdemāra pamatskolas un piedalījās biedrības “Zero Waste Latvija” nodarbībā “Šķirot vai nešķirot?”.

Aizvadītā gada oktobrī Ogres Centrālā bibliotēka sadarbībā ar biedrību “Zero Waste Latvija” izsludināja radošo konkursu Ogres novada 7. klašu skolēniem “Mēs izvēlamies zaļāku dzīvesveidu!”. Klasei, kura gribēja piedalīties konkursā, bija jāuzraksta pieteikums un tas jānosūta uz Ogres Centrālo bibliotēku, jāizpilda konkursa rīkotāju noteiktais viens no trīs uzdevumiem un līdz aizvadītā gada 11. decembrim jāiesniedz radītais darbs vērtēšanai.

Radošajā konkursā uzvarēja Ogresgala pamatskolas un Valdemāra pamatskolas 7. klašu skolēnu komandas. 18. janvārī viņi tikās Ogres Centrālās bibliotēkas Jauniešu literatūras lasītavā, lai saņemtu iegūto galveno balvu – nodarbību par tēmu “Šķirot vai nešķirot?”, kuru vadīja lektore, biedrības “Zero Waste Latvija” pārstāve Maija Krastiņa.

Nodarbībā 7. klašu skolēni uzzināja par atkritumu šķirošanas paradumiem un nepieciešamību, atklāja pārsteidzošus faktus par globālo problēmu un paši piedalījās gan diskusijā par cīņu ar atkritumiem, gan pētnieciskajā darbā par lietu un produktu pārstrādes iespējām. Nodarbību mērķis bija veicināt ieinteresētību tematā un rosināt domāt par atkritumu šķirošanu un samazināšanu ikdienā gan pašiem, gan ģimenē.

Ogres Centrālā bibliotēka pateicas biedrībai “Zero Waste Latvija” par sadarbību jauniešu izglītojošo aktivitāšu īstenošanā, kā arī skolēniem un viņu skolotājiem par atsaucību un iesaistīšanos!