Uzsākta “Pūces skoliņas” jaunā sezona

Septembri noslēdzošajā nedēļā Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa uzsāka nodarbību cikla bērniem “Pūces skoliņa” jauno sezonu. 29. septembrī bibliotēkā pulcējās ukraiņu bērni, bet 30. septembrī mazie ogrēnieši.

“Pūces skoliņas” jaunās sezonas dalībnieki ir ļoti zinātkāri, smaidīgi, kustīgi un bezgala mīļi. Cikla pirmā nodarbībā bibliotekāri ar bērniem pārrunātu, kā ar grāmatām vislabāk sadraudzēties, kā pareizi pāršķirt lapas, ko darīt, ja mājās ir mājdzīvnieki, kas ne vienmēr grāmatu atšķir no graužamrotaļlietas, un kādās vietās grāmatas nav ieteicams lasīt. Nodarbības laikā bērni iepazina arī interesantākās bilžu grāmatas un bija īpaši pārsteigti par jaunāko meža iemītnieku grāmatu, kurā zvēri spēlē paslēpes un tos pamanīt bija iespējams tikai tumsā, spīdinot lukturīti. Kļūstot par grāmatu un bibliotēkas jaunajiem draugiem, bērni sev izgatavoja grāmatzīmes ar pūcīti, vingroja kustību pauzē, noskaidroja, kādi vēl vārdi sākas ar viņu vārda pirmo burtiņu, saņēma saldu sveicienu un vēroja multfilmu.

Nodarbību cikla “Pūces skoliņa” nākamā nodarbība ukraiņu bērniem notiks 27. oktobrī plkst. 17.00. Lai pieteiktos nodarbībai, aicinām rakstīt WhatsApp ziņu uz tālruņa numur: 26418983.

28.oktobrī plkst. 10.00 notiks “Pūces skoliņas” nodarbība 3 gadus veciem mazajiem ogrēniešiem, bet plkst. 11.00 – 4 gadus veciem mazuļiem. Lai pieteiktos nodarbībām, aicinām rakstīt WhatsApp ziņu uz tālruņa numuru: 28618558. Dalība nodarbībās ir bez maksas.

***

Nodarbību cikls “Pūces skoliņa” tiek rīkots Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības projekta “Grāmatu starts” ietvaros. Tas ir paredzēts 3-4 gadus veciem bērniem, uzrunā un iesaista lasīšanā ģimenes, rūpējas par pirmsskolas vecuma bērnu lasītprieku, piedāvā izglītojošas, radošas un attīstošas nodarbības bibliotēkās.