Aizvadīta aktivitātēm bagāta radošo darbnīcu nedēļa

No 12. līdz 16. jūnijam Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā norisinājās radošo darbnīcu nedēļa “Vasaras raibumiņi”. Tās mērķis bija radīt bērniem drošu vidi, kurā apgūt jaunas prasmes, socializēties, lietderīgi un brīvā gaisotnē pavadīt laiku arī vasarā.

Pirmdien tika izgatavoti oriģināli atstarotāji, izspēlēta viktorīna par drošību uz ielas, kā arī apgūtas prasmes veidot personalizētas nozīmītes grafiskā dizaina platformā “Canva”. Bērniem “Canvas” apguve un iespēja pašiem ar nozīmīšu izgatavošanas ierīci izveidot nozīmītes radīja patiesu interesi.


Otrdien bērni apguva prasmi izveidot 3 dažādu veidu grāmatzīmes, kas var būt noderīgas gan pašam, gan dāvanai draugiem. Tapa krāšņas stūrīšu, krāsojamās un astīšu grāmatzīmes. Krāsojot, bērni klausījās bibliotekāres lasītos stāstus un aktivitātes pauzītē spēlēja mēmo šovu “Es esmu grāmata”.
Trešdien nodarbību dalībnieki tika iepazīstināti ar pērļošanu. Tapa pērlīšu rokassprādzes, kaklarotas, auskari un piekariņi. Čaklākajiem izdevās izveidot pat rotu komplektu. Aizraujoši bija ne tikai meitenēm, bet arī puišiem, kuri paguva izgatavot rotas arī savām mammām.


Ceturtdien tika īstenota izzinoša nodarbība veselīgu brokastu pagatavošanā. Tika pārrunāti veselīgi ēšanas paradumi, drošības jautājumi, gatavojot maltīti, notika paraugdemonstrējumi sātīgu brokastu tapšanā no dārzeņiem un augļiem, bet noslēgumā arī praktiski pārbaudītas nodarbībā apgūtās zināšanas. Tāpat bērni uzzināja, cik daudz naudiņas šādai maltītei nepieciešams, un katrs saņēma gardo brokastu recepti.


Piektdienas nodarbībā tika gatavotas dabas glezniņas, izmantojot herbārijā nospiestus augus, attēlus, papīra materiālus un laminēšanas iekārtu, kā arī veidoti pirkstiņdarbiņi ar guaša krāsām. Aktivitātes pauzē tika pārbaudītas dalībnieku sadarbības un komunikācijas prasmes, spēlējot kopīgu spēli, bet noslēgumā katrs saņēma saldu našķi un “Gudrinieka” apliecību.
Katru dienu nodarbības apmeklēja vairāk kā 25 bērni.