Literārā fotoorientēšanās “Mana raibā ģimene”

3.jūnijā Ģimenes dienas ietvaros Ogres Centrālā bibliotēka jau trešo gadu pēc kārtas organizēja literāro fotoorientēšanos “Mana raibā ģimene”. Ģimenes tika aicinātas pieteikties orientēšanās spēlei iepriekš. Pasākuma rītā visi savos e-pastos saņēma 10 dažādus literāro darbu fragmentus no lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023” kolekcijas grāmatām un papilduzdevumu, kurā ģimenei jāattēlo sava mīļākā Imanta Ziedoņa pasaka.

Katras komandas uzdevums bija kopā izlasīt fragmentus no grāmatām, domāt, atrast kopbildei visatbilstošāko vietu un papildu elementus Ogres pilsētā vai tuvākajā apkārtnē un uzņemt ģimenes foto.

Spēlei pieteicās 17 atraktīvas ģimenes.
Arī šogad visu dalībnieku iesūtītie foto bija pārsteidzoši radoši, koši, ģimeniski un aizkustinoši. Īpaši priecājamies, ka foto tapšanā iesaistījušās vairākas paaudzes un teju visu ģimeņu tēti cepuši pankūkas. Ticam, ka tas šo Ģimeņu dienu pārvērta brīnišķīgā literārā, gastronomiskā un radošā piedzīvojumā.

Ģimeņu atraktivitāte Ogres Centrālās bibliotēkas kolektīvam vērtēšanu padarīja teju neiespējamu. Vēlamies izcelt un apbalvot piecas ģimenes, kuras balvā saņems mūsu atbalstītāju ieejas kartes izklaides parkā “Avārijas brigāde”, Jump Park, Trušu karalistē kā arī dāvanu kartes braucieniem ar kuģīti “Gulbis” Likteņdārzā un kuģīti “Sarnikau” Carnikavā. Tāpat ikviena ģimene saņems diplomus par dalību literārās fotorientēšanās spēlē, Ogres mākslinieka Gunāra Platpīra grāmatu “Milži”, “Fazer Latvija” un “Rūgts šokolāde” saldumus, bet  ģimenes, kuras neieguva īpašās nominācija, bet arī bija ļoti centušies saņems gardās “Čili Pizza” ģimenes picas.
5 ģimenes, kuras šogad iegūst īpašās balvas, ir:

  • Veiklākie – komanda “Kika Mika un Briesmonīši” – veikli, saulaini, bezgala mīļi un visradošāk attēlojuši teksta fragmentu par meiteni veikalā;
  • Precīzākie – Tartaru ģimene – mīl grāmatas, allaž ir “viens par visiem un visi par vienu”, ļoti ģimeniski, precīzi kā aptiekā un fotogrāfijās prot attēlot jebko;
  • Draudzīgākie – komanda “Rubīni” – izdomas pilni un ļoti vienoti, sirsnību, ko izstaro šī ģimene, sajuta viss bibliotēkas kolektīvs;
  • Radošākie – komanda “Strazdiņi” – ar savu radošumu un izdomu prot uzburt pat papīra pankūkas, nāriņu un uzņemt baltu ģimenes portretu baltā fotogrāfijā;
  • Atraktīvākie – komanda “Ašie knašie” – zina, ka gudrība, laba izdoma un asprātība izglābs pasauli, un, kas par to, ja ziņas televīzijā šodien rāda kartona kastē.

Paldies pārējām veiklajām, precīzajām, draudzīgajām, radošajām un bezgala atraktīvajām un grāmatmīlestībā vienotajām ģimenēm, kuras šogad piedalījās Ogres Centrālās bibliotēkas organizētajā literāras fotoorientēšanās spēlē. Jūs visi esat lieliski!
Paldies mūsu draugiem un pasākuma atbalstītājiem: Kuģītis Gulbis, Carnikavas kuģītis, Trušu karaliste, Čili Pizza Latvia Ogrē, JumpPark Ogre, RūgtsŠokolāde, Fazer Latvija, Izklaides parks “Avārijas brigāde”.
Ogres Centrālā bibliotēka sazināsies ar visām ģimenēm individuāli par balviņu un diploma saņemšanu.