Eiropas Zinātnieku nakts 24.septembrī

 

24.septembrī vienlaikus piecās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī un arī Salaspilī – notiks ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums par tēmu „Cilvēks, daba, klimats”.
Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem.

Šogad Zinātnieku nakts aktivitātes Latvijā tematiski ir saistītas ar vides zinātnēm, bioloģiskās daudzveidības un klimata izmaiņu radītajām problēmām. 24.septembrī plašākai sabiedrībai apskatei būs atvērti zinātniskie institūti, atsevišķas augstskolu fakultātes, kur interesenti varēs piedalīties zinātniskos eksperimentos, iesaistīties diskusijās un uz brīdi iejusties zinātnieka ādā.

Vairāk informācijas: www.lza.lv

 

Eiropas Zinātnieku nakts 2010 ietvaros arī Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) rīko vairākus pasākumus tās centrālajā ēkā K. Barona ielā 14. Plkst. 16.00 paredzēta informatīva ekskursija vidusskolēniem un visiem, kuri padziļināti vēlas iepazīties ar prāta pētniecības vēsturi, tagadni un nākotnes tendencēm. Savukārt plkst. 17.30 Jaunākās periodikas lasītavā, 1. stāvā notiks diskusija par prāta pētniecību, galvenokārt akcentējot mūsdienu teorijas un eksperimentus.

Diskusiju varēs arī vērot tiešraidē, papildu informācija LNB mājas lapā http://www.lnb.lv būs pieejama īsi pirms diskusijas sākuma.

 

Leave a Comment