Kā ietaupīt, nopelnīt un sabalansēt savu naudas plūsmu

2010.gada 4.februārī plkst.13:00 un plkst.17:00

visi interesenti tiek laipni aicināti uz bezmaksas semināru

”Praktiski rīki un metodes personīgās naudas plūsmas sabalansēšanai”.

 

Seminārs notiks Ogres Centrālās bibliotēkas Mācību klasē. Lūdzam savlaicīgi pieteikt savu dalību seminārā, norādot sev vēlamo laiku. Vietu skaits ierobežots. Apmācības notiks pie datoriem.

 

Semināra programma

 

 

Ņemot vērā iedzīvotāju pieprasījumu, Naudas plānošanas centrs kopā ar sadarbības partneriem radījis jaunu produktu – praktisku semināru ciklu mobilajās bibliotēku datorklasēs. Tā dalībnieki varēs apgūt, kā, izmantojot dažādus rīkus un interneta resursus, var ietaupīt, sabalansēt savu naudas plūsmu un arī nopelnīt.

Pirmie divi semināri ar nosaukumu „Praktiski rīki un metodes personīgās naudas plūsmas sabalansēšanai” notiks 4.februārī Ogres Centrālās bibliotēkas Mācību klasē, Brīvības ielā 35. Semināru sākums paredzēts pulksten 13.00 un 17.00 – tā, lai tos var apmeklēt arī tie, kas dienas laikā strādā.

Semināri norisināsies bibliotēkas datorklasē, kur, izmantojot bibliotēkas datorus un līdzpaņemtos klēpjdatorus, varēs apgūt bibliotēkā pieejamos bezmaksas pakalpojumus un izdevīgākos apdrošinājumus nosacījumus internetā. Tāpat eksperti demonstrēs, kā veidot personīgās naudas plūsmas pārskatu, un skaidros jautājumus, kas saistīti ar iedzīvotāju ienākumu nodokļa un tā deklarācijas aizpildīšanu.

„Teju katru dienu e-pastā info@vissparnaudu.lv saņemam jautājumus, kā tikt galā ar savām finansēm un kur gūt papildu naudas līdzekļus. Katrs gadījums, protams, ir individuāls, un seminārs ir kā atbilde tiem cilvēkiem, kuri vēlas uzzināt, kā var efektīvi vadīt savu naudas plūsmu un izprast nodokļu izmaiņas. Turklāt, ja pērn kopā ar psihologiem, GE Money Bank ekspertiem un citiem speciālistiem semināros jau stāstījām par budžeta plānošanu, tad šogad esam uzlikuši latiņu augstāk, to laikā veicot arī praktiskās apmācības,” stāsta Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja.

Visi semināra apmeklētāji papildu saņems arī ceļvedi personīgā budžeta plānošanā „Naudas plānošanas ABC”, kas tapis pateicoties If apdrošināšana un GE Money Bank atbalstam, un citus rīkus finansiālās veselības uzlabošanai.

Demonstrējot dažādus rīkus un iepazīstinot ar interneta resursu sniegtajām iespējām, seminārus Ogrē mobilajā datorklasē vadīs Ogres Centrālās bibliotēkas Pieaugušo lasītavas vadītāja Gaļina Sabļina, SIA Euroaudit valdes priekšsēdētājs Jānis Pikmanis un Naudas plānošanas centra eksperts, If apdrošināšana Rīgas klientu apkalpošanas centru vadītājs Andis Suseklis.

„Projekta „Trešais Tēva dēls” ietvaros izveidotajos mācību centros kopš rudens esam uzsākuši jaunu posmu apmācību procesā – apmācības lietotājiem. Sākotnēji datora un interneta lietošanas prasmēs apmācījām bibliotekārus, lai viņi varētu sniegt kvalitatīvu pakalpojumu bibliotēku apmeklētājiem. Tagad ejam soli tālāk un piedāvājam bezmaksas seminārus iedzīvotājiem, kuri pēc tam bibliotēkās mācēs prasmīgi lietot tajā piedāvātās daudzveidīgās tehnoloģiskās iespējas. Šajā semināru ciklā izmantosim esošās iestrādes, aicinot jau apmācītos bibliotekārus stāstīt auditorijai par dažādiem bezmaksas pakalpojumiem un elektroniskajiem resursiem bibliotēkās,” norāda Inga Niedra, valsts aģentūras „Kultūras informācijas sistēmas” apmācību koordinatore.

Papildu informācija: Elija Krauze, Biedrības Naudas plānošanas centrs sabiedrisko attiecību konsultante, 29272963, elija.krauze@prs.lv, www.vissparnaudu.lv

 

Leave a Comment